Forside / Aktuelt / Aktiviteter / Kvalitetssikring / Stikprøvekontrol / Indberetningssystematik

Indberetningssystematik

For øjeblikket har vi fokus på de tilbud, der stadig er indberettet efter den gamle systematik i indberetningen. Det drejer sig primært om tilbud under kommunal og regional myndighed.

Tilbud, der er indberettet efter den gamle systematik fra før 2014, vises ikke hensigtsmæssigt på Tilbudsportalens søgeværktøj.  Det er også svært at sammenligne disse tilbud med lignende tilbud, der er indberettet efter den nuværende systematik.
Når et tilbud er præsenteret efter den gamle indberetningssystematik, kan det derfor gå glip af henvendelser.

Det er den kommunale eller regionale myndighed, der begynder overflytningen af et tilbud fra den gamle til den ny systematik. Det gør de konkret ved at indberette og godkende tilbuddets tilbudstype(r). Herefter skal tilbuddet udfylde resten af indberetningen. Til sidst skal myndigheden godkende tilbuddets oplysninger ved at markere indberetningen som godkendt til offentliggørelse på Tilbudsportalen.

Hvordan ser jeg, om et tilbud er indberettet efter den nye eller gamle systematik?

Når du logger på indberetningen, er der tre ting, der viser, om et tilbud er indberettet efter den nye systematik.

1) Når du åbner indberetningen, ser du en række faner. Hvis indberetningen er i den nye systematik, ser du fanebladene 'Faggrupper og normering' og 'Faglig tilgang og metode' blandt rækken af faner.

Faner i den ny indberetning.

2) Herefter tjekker du, om tilbudstypen er godkendt. Det ser du på fasen 'Kontroller og indsend' (for tilbud) eller 'Kontroller og godkend' (for myndigheder). Oplysningen er godkendt, hvis den står med sort skrift.

Tilbudstypen på 'Kontroller og godkend'

3) Til sidst skal du tjekke, hvad der står i sektionen 'Tilsyn' under fasen 'Kontroller og indsend'/'Kontroller og godkend'. Sektionen findes nederst på siden. Her skal den godkendende myndighed tage stilling til, om de indberettede oplysninger er godkendt til offentliggørelse på Tilbudsportalen. Der skal stå 'ja' med sort skrift. Hvis der ikke står noget, eller hvis 'Ja' er med grøn skrift, betyder det, at den godkendende myndighed ikke er færdig med at godkende indberetningen.

Oplysninger godkendt til offentliggørelse på Tilbudsportalen

Hvad skal jeg gøre, hvis tilbuddet er indberettet efter den gamle systematik?

Hvis du skal indberette for et tilbud, og indberetningen stadig ligger i den gamle systematik, skal du kontakte din myndighed. Myndigheden indberetter herefter en tilbudstype, og så kan du begynde at indberette i den ny systematik.
Når du har indsendt din indberetning til godkendelse, tager din myndighed stilling til, om din indberetning kan godkendes til offentliggørelsen på Tilbudsportalen.

 

Læs mere om stikprøvekontrol

Du finder hjælp og vejledning i Værktøjskassen:

Gå til værktøjskassen

Sidst opdateret 20/11 2017