Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
01-02-2019
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn har Socialtilsyn Syd vurderet, at tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet, jf. lov om socialtilsyn § 6.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i meget høj grad understøtter, at borgerne udnytter deres fulde potentiale i forhold til skolegang, uddannelse og beskæftigelse, indenfor de rammer, der er givet; nemlig at der er tale om et aflastningstilbud for hjemmeboende borgere med betydeligt varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau.
Selvstændighed og relationer
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet yder en kompetent støtte til udvikling af selvstændighed og sociale relationer, indenfor de rammer der er givet; at tilbuddet er et aflastningstilbud for hjemmeboende borgere med betydelig varig nedsat fysisk og psykisk funktionsniveau.
Det er Socialtilsynets vurdering, at tilbuddet skaber rammer for borgerne, så borgerne får mulighed for at indgå i relationer og skabe venskaber med ligesindede.
Socialtilsynet vurderer ligeledes, at tilbuddet støtter borgerne i, at deltage i fritidsaktiviteter udenfor tilbuddet i det omfang det er muligt, ligesom der ydes en betydelig indsats for at skabe et godt samarbejde med pårørende.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsyn Syd vurderer, at der er overensstemmelse imellem tilbuddets målgruppe og borgere indskrevet i tilbuddet.
Det vurderes, at tilbuddet i høj grad arbejder systematisk med faglige tilgange og metoder, der er relevante i forhold til målgruppen.
De pædagogiske bestræbelser tager afsæt i individualiseret tilgang med metoder som Gentle Teaching, Krap, kommunikations pædagogik og en sanseorienteret tilgang med fokus på tætte relationer. I forhold til de mere praktisk orienterede omsorgsmæssige og pædagogiske bestræbelser tager disse afsæt i en hverdagsrehabiliterende tilgang.
Organisation og ledelse
Det er Socialtilsyn Syds vurdering, at tilbuddet har en kompetent ledelse, og at tilbuddet drives kompetent.
Det er ligeledes vurderingen, at borgerne i forhold deres behov har tilstrækkelig kontakt til medarbejdere med relevante kompetencer
Det vurderes, at tilbuddet har fokus på visioner og efteruddannelse af medarbejderne, samt fokus på trivsel og udvikling i tilbuddets hverdag og for medarbejderne.
Tilbuddet benytter sig af sparring og ekstern supervision, ligesom der indhentes ekspertviden udefra ved behov.
Kompetencer
Det er Socialtilsynets vurdering, at medarbejderne i meget høj grad har relevante uddannelsesmæssige baggrunde, erfaring, viden om og indsigt i målgruppens behov og tilbuddets metoder.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet arbejder aktivt med faglige tilgange og metoder, som er med til at sikre, at borgernes trivsel og udvikling er i fokus, hvilket afspejles i tilbuddets anerkendende og ressourcefokuserede tilgang.
Det er desuden Socialtilsynets vurdering, at tilbuddet har strategisk fokus på, hvordan de nødvendige kompetencer sikres på såvel kort som langt sigt, samt hvordan specialistkompetencer kan tilvejebringes. Det er endvidere Socialtilsynets vurdering, at medarbejderne i meget høj grad møder borgerne med respekt for den enkeltes behov og forudsætninger.
Fysiske rammer
Det er Socialtilsynets vurdering, at de fysiske rammer, faciliteter, stand og omgivelser i tilbuddet, i meget høj grad understøtter borgernes udvikling og trivsel.
Det vurderes, at der er fokus på, at skabe hyggelige rammer i fællesarealerne, ligesom der er fokus på, at have relevante hjælpemidler til rådighed. Endvidere er der aktivitetsmuligheder, der stimulerer borgernes trivsel og udvikling.
Sundhed og trivsel
Det er Socialtilsynets vurdering, at borgerne trives i tilbuddet, ligesom der i tilbuddet er fokus på borgernes mentale og fysiske sundhed. Det er Socialtilsynets vurdering, at borgerne bliver set, hørt og anerkendt, og borgernes medbestemmelse og indflydelse på eget liv er afstemt deres alder, modenhed, funktionsniveau og udfordringer i øvrigt. Elementer som i høj grad bidrager til borgernes mentale sundhed og trivsel. Hertil kommer, at de omsorgsmæssige og pædagogiske bestræbelser er tilrettelagt på en måde, som forebygger, at borgerne udsættes for overgreb, ligesom anvendelse af fysisk magt ikke finder sted.