Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
22-01-2019
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn har Socialtilsyn Syd vurderet, at tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet, jf. lov om socialtilsyn § 6.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Temaet er overført uændret fra seneste tilsynsrapport, idet behandlingen på indikator- og kriterieniveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i meget høj grad støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse. Understøttelsen sker i form af, at tilbuddet i meget høj grad lægger vægt på og støtter borgerne i at have et relevant skole eller uddannelsestilbud, som borgerne generelt frekventerer stabilt. Tilbuddet har et kontinuerligt samarbejde med aktuelle skole- eller uddannelsestilbud med henblik på at sikre den optimale udvikling omkring borgeren. I samarbejde med aktuelle tilbud samt borgeren opstilles der mål for borgerens skolegang eller uddannelsestilbud. Tilbuddets hensigt er, at foretage systematisk dokumentation af indsats samt opfølgning svarende til opstillede mål i Planner4you samt tilpassede statusbeskrivelser.
Myndighed udtaler at have et konstruktivt samarbejde med tilbuddet. Tilbuddet arbejder konkret og udviklingsorienteret med mål for den enkelte borger.
Selvstændighed og relationer
Temaet er overført uændret fra seneste tilsynsrapport, idet behandlingen på indikator- og kriterieniveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i høj grad understøtter borgerne i udvikling af deres selvstændighed og relationer. Dette sker med udgangspunkt i borgernes individuelle behov. Der foretages ikke en systematisk dokumentation samt evaluering heraf ud over statusrapporten, der udarbejdes hvert halve år.
Socialtilsyn Syd vurderer, at der i meget høj grad er opmærksomhed omkring borgernes mulighed for at indgå i relationer med hinanden samt i forhold til det omgivende samfund. Borgerne har mulighed for at deltage i flere fritidsaktiviteter, og tilbuddet motiverer gerne hertil. Ligeledes arrangeres der mange ture og aktiviteter for borgerne i tilbuddet.
Borgerne i tilbuddet har venskaber uden for tilbuddet. Vennerne er meget velkomne i tilbuddet. Det samme gør sig gældende for familie og pårørende.
Borgerne har som udgangspunkt kontakt med familie og øvrig netværk med udgangspunkt i egne ønsker og behov herfor.
Myndighed udtaler at have et konstruktivt samarbejde med tilbuddet. Tilbuddet arbejder konkret og udviklingsorienteret med mål for den enkelte borger.
Pårørende har udtalt tilfredshed med tilbuddets indsats.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsyn Syd vurderer forsat, at tilbuddet arbejder med en tydelig og klar målgruppebeskrivelse.
Socialtilsyn Syd vurderer, at de oplyste faglige tilgange og metoder på Tilbudsportalen er relevante for tilbuddets målgruppe.
Socialtilsyn Syd vurderer ligeledes, at det forsat er vigtigt, at der sker vidensdeling og kompetenceudvikling omkring metoderne.
Socialtilsyn Syd konstaterer, at tilbuddet har udarbejdet mål i forhold til borgerne, og at der forsat er behov for udvikling af systematisk dokumentation af den pædagogiske indsats heromkring med henblik på resultatdokumentation.
Socialtilsyn Syd vurderer forsat, at tilbuddet generelt opnår positive resultater i forhold til borgerne.
Ved udtalelser fra pårørende og myndighedsrådgiver fremgår, at begge parter er tilfreds med tilbuddet.
Organisation og ledelse
Socialtilsyn Syd vurderer forsat, at tilbuddet har en faglig kompetent ledelse. Med baggrund i, at der er tale om et mindre tilbud med få ansatte deltager ledelsen i meget høj grad i den daglige drift i tilbuddet. Der er en klar og tydelig rolle, og opgavefordeling imellem ledelsen og denne er kendt af både medarbejdere og borgere. Socialtilsyn Syd vurderer forsat, at ledelsen i tilbuddet kontinuerligt skal sikre tydelighed omkring valg af faglige metoder og tilgange i tilbuddet samt implementere nye tiltag i tilbuddet med henblik på, at der blandt andet sker en videndeling, sparing samt systematisk dokumentation af den pædagogiske indsats i tilbuddet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet aktuelt har indgået aftaler om fremtidig supervision med eksterne konsulenter. Ledelsen vil ligeledes modtage faglig sparring fra samme eksterne konsulenter. Konsulentbistand skal sikre, at tilbuddet har fokus på implementering og vidensdeling omkring faglige tilgange og metoder.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddets daglige drift i weekenderne varetages af såvel uddannet og ikke uddannet personale.
Personalet er kendt af borgerne i tilbuddet og sikrer en stabilitet i weekendvagterne. Weekendpersonalet har ikke de samme forudsætninger for at indgå i det pædagogiske arbejde i hverdagene, hvilket betyder en arbejdsbyrde heromkring hos den fastansatte medarbejder samt ledelsen i hverdagen.
Socialtilsyn Syd vurderer ikke, at der er tale om en højere personalegennemstrømning eller sygefravær end i sammenlignelige tilbud.
Kompetencer
Socialtilsynet vurderer, at de fastansatte medarbejdere og ledelse besidder relevante kompetencer i forhold til målgruppens behov og tilbuddets metoder. Der er mulighed for kompetenceudvikling i sammenhæng med tilbuddets målgruppe, - medarbejdernes ønske herfor imødekommes.
Socialtilsynet vurderer, at der i noget omfang vil være afspejlet i medarbejdernes samspil med borgerne, at weekendpersonale ikke indgår i det pædagogiske arbejde på samme vis som de fastansatte medarbejdere.
Fysiske rammer
Temaet er overført uændret fra seneste tilsynsrapport, idet behandlingen på indikator- og kriterieniveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets fysiske rammer fremstår som et almindelig hjem, og at det i meget høj grad afspejles, at være borgernes hjem. Der er i tilbuddet fokus på, at inddrage borgerne i forhold til indretning generelt og i deres værelser i særdeleshed.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad forsøger, at tilgodese borgernes individuelle interesser og behov, såvel inde som ude.
Socialtilsynet vurderer forsat, at borgerne i tilbuddet trives med de fysiske rammer.
Sundhed og trivsel
Temaet er overført uændret fra seneste tilsynsrapport, idet behandlingen på indikator- og kriterieniveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i meget høj grad understøtter borgernes medinddragelse og indflydelse på eget liv i hverdagen i tilbuddet. Dette gøres ved individuelle samtaler med borgerne i tilbuddet samt daglige hverdagsdrøftelser.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i høj grad understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed, særlig med fokus på borgernes trivsel samt mulighed for fysisk aktivitet.
Socialtilsynet vurderer ligeledes, at tilbuddets pædagogiske indsats er forebyggende både i forhold til magtanvendelser samt overgrebslignende situationer samt at denne i meget høj grad er medvirkende til, at der ikke sker magtanvendelser samt overgreb i tilbuddet. Tilbuddet bør kontinuerligt have kendskab til reglementet omkring magtanvendelser samt sikre lovgivningen heromkring både i forhold til ledelsen i tilbuddet, men også medarbejderne. Ligeledes bør tilbuddets medarbejdere kontinuerligt have kendskab til tilbuddets beredskabsplan for håndtering af overgreb.
Der er udarbejdet manualer for magtanvendelser, vold, overgreb, mobning og chikane. Sociatilsynet har fået disse udleveret.