Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
19-11-2019
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for fortsat godkendelse jf. §§ 6 og 12-18 i lov om Socialtilsyn og dermed besidder den fornødne kvalitet der skal til for at sikre at borgerne ydes en indsats, der er i overensstemmelse med formålet med offentlige og private tilbud efter lov om social service.
Det vurderes, at tilbuddet i høj grad arbejder målrettet og leverer den fornødne sammenhæng i kvaliteten og i indsatsen, indenfor de omhandlende temaer.
Det vurderes ligeledes, at tilbuddets nuværende indsats i høj grad kan dokumentere positive resultater på konkrete familiers udvikling. Dette vurderes at være i overensstemmelse med de samlede tilbagemeldinger fra de implicerede deltagere i forbindelse med tilsynsbesøget og den indhentede dokumentation.
Der er tale om et kompetent tilbud hvor de faglige tilgange tager udgangspunkt i en konsekvenspædagogisk, miljøterapeutisk, psykoterapeutisk og eksistentiel psykoterapeutiske tilgange med terapeutiske metoder indenfor Holding, Gestalt, Krop og Fantasi, Afspænding, Oplevelse og Demokratisk terapeutisk samfund.
Familiebehandlingen på Vibygård er bygget op omkring et fast uge-program, som indeholder gruppeterapi, familieterapi og individuel terapi.
Vibygårds værdigrundlag bygger på den eksistentialistiske filosofi og et menneskesyn med stor respekt for det enkelte individs egenart.
Det er vurderingen, at beboerne, ud fra deres individuelle udfordringer udvikles og trives.
Godkendelse
Det er socialtilsynets samlede vurdering, at tilbuddet lever op til den fornødne kvalitet i henhold til kvalitetsmodellen og således kan opretholde sin godkendelse jf. lov om social service § 107 til i alt 6 familier svarende til 22 døgn pladser i alderen 0 år til 60 år, hvor der er behov for et midlertidig botilbud med familie terapeutisk behandling f.eks. som led i udredning af forældreevne eller som forebyggelse foranstaltning for en anbringelse af børnene jf. 52 stk.3 nr. 4 jf. § 55
Målgruppen er familier, hvor der er behov for intensiv familiebehandling i døgn- og dagregi F.eks hvor der er misbrug, vold, incest eller andet omsorgssvigt.
Godkendelsen gælder på adresserne: Vibygårdsvej 33b og Byvejen 17, Dåstrup, 4130 Viby Sjælland.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygård i høj grad understøtter borgerne i at have et meningsfuldt indhold i hverdagen i form af beskæftigelse / uddannelse eller andet, tilpasset den enkelte borger.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i middel grad samarbejder med eksterne aktører og i middel grad prioriterer inklusion med det omgivende samfund.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad dokumenterer og følger op på borgernes mål i forhold til beskæftigelse / uddannelse eller andet indhold i hverdagen.
Selvstændighed og relationer
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygård i meget høj grad har fokus på borgernes/børnenes/de unges selvstændighed.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge i meget høj grad støttes i deres relationer og sociale kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i middel grad inddrager og understøtter borgernes/børnenes/de unges deltagelse i lokalsamfundet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges kontakt til familie og netværk, under hensyn til individuelle ønsker, behov og forudsætninger.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygård i meget høj grad formår at skabe sammenhæng mellem tilbuddets målsætning, målgruppe og metoder.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad redegør relevant for valgte metoder og tilgange, og tilgange og metoder ses i meget høj grad at være forankret i praksis.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge trives og udvikles i høj grad som resultat af tilbuddets metoder og tilgange.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddet i middel grad opstiller konkrete mål for de enkelte borgere og at disse i meget høj grad har sammenhæng til mål opstillet af visiterende kommune.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad benytter resultatdokumentation til at synliggøre og forbedre tilbuddets indsats.
Organisation og ledelse
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygård i meget høj grad har en kompetent og ansvarlig ledelse.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets organisering i meget høj grad er hensigtsmæssig og understøtter, at borgerne trives i tilbuddet.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i meget høj grad har fokus på tilbuddets strategiske udvikling.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i meget høj grad prioriterer relevant uddannede medarbejdere og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets ledelse i meget høj grad prioriterer tilgange og tiltag, der medvirker til trivsel hos medarbejderne.
Kompetencer
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygårds medarbejdere i meget høj grad har relevante faglige, relationelle og personlige kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad har strategisk fokus på udvikling og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at medarbejderne i meget høj grad møder borgerne med respekt for den enkeltes behov, forudsætninger og retssikkerhed.
Økonomi
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om det konkrete tilbud, er der ikke noget der indikerer, at tilbuddet ikke er økonomisk bæredygtigt
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om det konkrete tilbud, er der ikke noget der indikerer, at tilbuddets økonomi ikke giver mulighed for den fornødne kvalitet i forhold til prisen og målgruppen.
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om det konkrete tilbud, er der ikke noget der indikerer, at tilbuddets økonomi ikke er gennemsigtig.
Fysiske rammer
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygårds fysiske rammer i meget høj grad understøtter formålet med tilbuddets indsats.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets fysiske rammer i høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges trivsel og tryghed.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad tilgodeser borgernes/børnenes/de unges behov for både fællesskab og privatliv,
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets værelser, fællesarealer og faciliteter i høj grad fremtræder velholdte, hjemlige og velegnede til målgruppen.
Sundhed og trivsel
Socialtilsynet vurderer, at Familiecentret Vibygård i høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges fysiske og mentale sundhed og trivsel.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge i meget høj grad trives i tilbuddet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad respekterer borgernes/børnenes/de unges selvstændighed, selvbestemmelsesret og integritet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad tilrettelægger dagligdagen med et hensyn til borgernes/børnenes/de unges ønsker og behov.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad forebygger, håndterer og dokumenterer magtanvendelser, vold og overgreb.