Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
06-11-2019
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
Socialtilsynet har gennemført anmeldt tilsynsbesøg d. 13. august 2019. Socialtilsynet har forud for tilsynsbesøget modtaget skriftligt materiale og gennemgået oplysninger på tilbudsportalen. Ved tilsynsbesøget har Socialtilsynet talt med ledelse, medarbejdere og unge.
Lindhøjgård er godkendt jf. Servicelovens §§ 66, stk. 1, nr. 5 og 107, til at kunne modtage i alt 14 unge i alderen 12 - 17 år og 17 - 26 år. Lindhøjgård henvender sig til uledsagede og/eller omsorgssvigtede flygtningebørn og -unge, med deraf følgende problemstillinger.
Det er Socialtilsynets vurdering, at de indskrevne unge tilhører målgruppen, og profiterer af tilbuddets tilgange og metoder, og således udvikles og trives. De unge støttes i deres uddannelse og skole, og Socialtilsynet konstaterer, at alle de indskrevne unge, er under uddannelse, går i skole eller er i beskæftigelse.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddets samlede ledelse har relevante faglige kompetencer, der sikrer driften på en ansvarlig og professionel måde. Det er endvidere Socialtilsynets vurdering, at medarbejdergruppen har faglige kompetencer, med relevant viden og kendskab til målgruppen og de faglige tilgange og metoder tilbuddet arbejder med.
De unge giver udtryk for, at trives på tilbuddet, både med de fysiske rammer og den pædagogiske indsats.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Socialtilsynet vurderer, at Lindhøjgård med en målrettet indsats, motiverer og støtter, de unge i at tilegne sig kompetencer, der matcher det danske skole- og uddannelsessystem. Tilbuddets indsats er målrettet, konkret og målbar, hvilket fremgår af interview med de unge, samt i tilbuddets dokumentation.
Tilbuddet støtter de unge med lektiehjælp, hjælp til at sikre fremmøde i skole/uddannelse, opfølgning og dialog med de unges uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. De unge giver udtryk for tilfredshed med den støtte og hjælp fra Lindehøjgård, og for stor ansvarlighed og bevidsthed om skolegangs og uddannelses betydning for deres fremtid.
Selvstændighed og relationer
Socialtilsynet vurderer, at Lindhøjgård støtter de unge i at indgå i sociale relationer. Alle indskrevne unge har fritidsaktiviteter og flere har fritidsarbejde i nærområdet, ligesom de unge alle passer skole og uddannelse, hvor de indgår i skolens studie liv.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet sammen med de unge opsætter mål for, hvordan de unge opnår større selvstændighed og parathed til et ungeliv udenfor tilbuddets rammer, som f.eks. at kunne administrere økonomi, passe uddannelse og fritidsaktiviteter.
De unge giver udtryk for at trives i lokalområdet og på Lindhøjgård, og have knyttet gode venskaber og relationer. Socialtilsynet vurderer, at der i meget høj grad er fortrolige relationer mellem de unge og medarbejderne.
Målgruppe, metode og resultater
Tilbuddet er godkendt til 8 unge i alderen 12-18 (23) år og udslusningsafdelingen er godkendt til 6 unge, heraf 2 unge i § 107 tilbud. Målgruppen er omsorgssvigtede og/eller traumatiserede uledsagede flygtninge.
Socialtilsynet vurderer, at de unge der bor på Lindhøjgård er indenfor tilbuddets godkendte målgruppe, og vurderer ud fra de unges udsagn på samtlige tilsyn, at de unge er tilfredse og trives ved at bo på Lindhøjgård.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet opnår gode resultater i forhold til. de unge, særligt vurderer Socialtilsynet at tilbuddets pædagogiske tilgang og metode, hjælper og støtter de unge i at blive i stand til at gennemføre skole og uddannelse og siden etablere sig i et selvstændigt ungeliv og blive selvforsørgende.
Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddet har en dokumentationspraksis der viser de positive resultater tilbuddet opnår, resultaterne fremstår tydeligt, og giver tilbuddet og de unge mulighed for at evaluere og forbedre indsatsen.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet arbejder relevant med mål og delmål i de unges handleplaner fra anbringende kommuner og anerkender at de unge altid er inddraget og medbestemmende heri.
Organisation og ledelse
Socialtilsynet vurderer at tilbuddets ledelse varetager driften af Lindhøjgård på en ansvarlig og professionel måde, ligesom medarbejdergruppen er sammensat af kompetente medarbejdere, der modtager kontinuerlig ekstern opkvalificering og supervision
Leder er pædagogisk uddannet og har mange års relevant praksiserfaring i arbejdet med uledsagede flygtninge børn og unge, og har deslige relevant videreuddannelse og kurser
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet er kendetegnet ved meget lav personalegennemstrømning og generelt lavt sygefravær, Socialtilsynet vurderer at det har stor betydning for de unges trivsel på tilbuddet.
Kompetencer
Socialtilsynet vurderer, at medarbejdergruppen på Lindhøjgård fortsat er sammensat af medarbejdere for størstedelen med pædagogisk uddannelse, og lang erfaring i arbejdet med unge mennesker med særlige behov og anden etnicitet end dansk.
Medarbejdergruppen har baggrund i forskellige etniciteter og kulturer, hvilket Socialtilsynet vurderer som en kvalitet i forhold til at møde og støtte de unge i de særlige behov, de har. Socialtilsynet vurderer endvidere, at medarbejderne har en udstrakt grad af kultur- og religionsforståelse, hvilket sikrer en diversitet såvel i ungegruppen som blandt medarbejderne. Socialtilsynet vægter at tilbuddet har dokumenteret ovenstående, ligesom det fortsat er tilsynets vurdering at medarbejderne, senest ved tilsyn oktober 2018, fremtræder fortrolige med tilbuddets metoder og taler respektfuld og omsorgsfuldt til og om de anbragte unge i tilbuddet.
Økonomi
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet er økonomisk bæredygtigt og giver mulighed for den fornødne kvalitet i tilbuddet i forhold til prisen og tilbuddets målgruppe.
Tilbuddets økonomi er gennemskuelig for socialtilsynet og for de visiterende kommuner. Socialtilsynet lægger vægt på, at tilbuddet har haft nedgang i indskrivning af unge, og derfor har justeret i forbrug, således at dette sikrer en ansvarlig økonomi.
Fysiske rammer
Socialtilsynet vurderer, at Lindhøjgårds fysiske rammer støtter de unge i deres trivsel og udvikling samt giver de unge mulighed for et ungdomsliv der er sammenlignelig med jævnaldrende. Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddets beliggenhed er central, og muliggør at de unge forholdsvis let kan tranportere sig til såvel fritidsaktiviteter som uddannelsesinstitutioner.
Tilbuddet er egnet til at rumme otte unge under 18 år i den ene afdeling kaldet Børnehuset og seks unge i udslusning eller efterværn i den anden afdeling Udslusningen. Det er Socialtilsynets vurdering, at tilbuddets fysiske rammer i udslusningen, giver de unge mulighed for at arbejde med bo træning i en mere selvstændig boform.
Sundhed og trivsel
Socialtilsynet vurderer at der på tilbuddet samlet set, er relevant viden og erfaring i forhold til at understøtte de unges fysiske og mentale sundhed og trivsel.
Socialtilsynets vurderer ligeledes, på baggrund af gentagne udtalelser fra de unge, at tilbuddet gennem den oplyste metode og den indsats, der i dagligdagen ydes, støtter og hjælper de unge i deres udvikling og sikrer, at de unge oplever sig hørt, anerkendt og respekteret.
Socialtilsynet vurderer endvidere, at de unge trives, er medbestemmende og træffer beslutninger som har indflydelse på eget liv.