Seneste tilsynsstatus
Godkendt med vilkår
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
27-11-2019
Vilkår
Frist for opfyldelse af vilkår
15-01-2020
Indholdet i vilkår
På vilkår af, at tilbuddet senest 15. januar 2020 fremsender revideret driftsbudget og 100 % belægningsbudget, skal Socialtilsyn Syd hermed meddele godkendelse af ændring af tilbuddets godkendelse, da tilbuddet samlet set opfylder øvrige betingelser for godkendelse, jf. lov om socialtilsyn § 5, stk. 1, jf. stk. 5.
Socialtilsyn Syd kan meddele endelig godkendelse af ændringerne, såfremt vilkåret er opfyldt den 15. januar 2020 og Socialtilsyn Syds efterfølgende godkendelse af budgetterne er opnået.
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
På vilkår af, at tilbuddet senest 15. januar 2020 fremsender revideret driftsbudget og 100 % belægningsbudget, skal Socialtilsyn Syd hermed meddele godkendelse af ændring af tilbuddets godkendelse, da tilbuddet samlet set opfylder øvrige betingelser for godkendelse, jf. lov om socialtilsyn § 5, stk. 1, jf. stk. 5.
Socialtilsyn Syd kan meddele endelig godkendelse af ændringerne, såfremt vilkåret er opfyldt den 15. januar 2020 og Socialtilsyn Syds efterfølgende godkendelse af budgetterne er opnået.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet, i samarbejde med borgere, pårørende og anbringende kommuner, arbejder systematisk og målrettet med at understøtte borgerne i, at de udnytter deres potentiale i forhold til skolegang, uddannelse og beskæftigelse.
Der dokumenteres systematisk og kontinuerligt i tilbuddets dagbogs- og journaliseringssystem, i borgernes behandlingsplansplan samt i forbindelse med udarbejdelse af ICS- og statusrapporter.
Det vurderes endvidere, at tilbuddet samarbejder med relevante eksterne aktører på området, med henblik på at optimere og kvalificere indsatsen i forhold til skole, uddannelse og beskæftigelse.
Tilbuddet understøtter og motiverer til, at borgerne har et stabilt fremmøde i deres dagtilbud.
Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddet i høj grad sikrer, at borgeren i videst muligt omfang inddrages i beslutninger vedrørende uddannelse og beskæftigelse.
Selvstændighed og relationer
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet, med baggrund i de kommunalt opstillede handlemål, og i tæt samarbejde med borgere, pårørende og anbringende kommuner, arbejder fokuseret og målrettet med at opstille mål og delmål for udvikling af den enkelte borgers selvstændighed og relationer, samt at der kontinuerligt og systematisk følges op og revideres på disse mål. Målopfyldelse dokumenteres i tilbuddets dagbogs- og journaliseringssystem samt i forbindelse med udarbejdelse af ICS- og statusrapporter.
Borgerne har fortrolige relationer med voksne omsorgspersoner både på og udenfor tilbuddet, og det vurderes at disse relationer er med til at skabe positiv udvikling for borgerne.
Det er endvidere socialtilsynets vurdering, at tilbuddet støtter borgerne i, at bevare eller eventuelt genetablere kontakt til familie og netværk, ligesom borgerne støttes i etablering af sociale kontakter og fællesskaber i nærområdet.
Målgruppe, metode og resultater
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet har en bred målgruppebeskrivelse, samt at tilbuddet benytter sig af relevante faglige tilgange og metoder, der støtter op om målgruppens udviklingsbehov og trivsel.
Faglige tilgange og metoder er kendt af medarbejderne, og tilbuddet vurderes til at have en høj grad af faglighed og udviklingsparathed i forhold til at imødekomme borgernes behov, ligesom tilbuddet arbejder systematisk og målrettet med afsæt i blandt andet den gode relation, den narrative tilgang, motiverende samtaler med flere.
Der opstilles, i samarbejde med borgerne, eventuelle pårørende og handlekommuner, konkrete, operationelle mål og delmål, og der dokumenteres kontinuerligt og systematisk i tilbuddets dagbogs- og journaliseringssystem.
Der udarbejdes halvårlige ICS_ og statusrapporter, og borgernes behandlingsplaner gennemgås, revideres og justeres systematisk og kontinuerligt i forbindelse med samtaler mellem borgere og medarbejdere, på personalemøder samt i forbindelse med afholdelse af statusmøder.
På baggrund af borgerudtalelser samt informationer fra anbringende kommuner, er det socialtilsynets vurdering, at tilbuddet skaber positive resultater.
Organisation og ledelse
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets samlede ledelse har de nødvendige faglige, ledelsesmæssige og menneskelige kompetencer der skal til, for at drive tilbuddet.
Det vurderes videre, at den faglige udvikling på tilbuddet prioriteres højt, at tilbuddet har fokus på at den faglige udvikling i medarbejdergruppen matcher målgruppens behov, samt at der er sammenhæng mellem opgaver og ressourcer.
Såvel tilbuddets ledelse som medarbejdere modtager systematisk og kontinuerligt supervision fra ekstern supervisor, og der er fokus på vigtigheden af faglig sparring og supervision som redskaber til at kvalificere og optimere behandlingsarbejdet med borgerne.
Tilbuddet har en kompetent medarbejdergruppe, der har kendskab til de faglige tilgange og metoder tilbuddet benytter sig af, ligesom de har erfaring i arbejdet med målgruppen.
Det er socialtilsynets vurdering, at personalegennemstrømning er højere end på sammenlignelige tilbud, og at sygefravær er på lidt lavere niveau end på sammenlignelige tilbud.
Kompetencer
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddets medarbejdere har de faglige, relationelle og personlige kompetencer, der er nødvendige i forhold til tilbuddets målsætninger og målgruppe, de metoder tilbuddet anvender, samt borgernes aktuelle behov.
Det er yderligere socialtilsynets vurdering, at tilbuddet har strategisk fokus på, hvordan de nødvendige kompetencer sikres, både på kort og langt sigt, samt hvordan eventuelle specialistkompetencer kan tilvejebringes.
Endelig er det socialtilsynets vurdering, at tilbuddets medarbejdere møder borgerne med respekt for den enkeltes behov og forudsætninger, samt har fokus på borgernes retssikkerhed
Økonomi
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet har den fornødne økonomiske kvalitet, herunder at
* tilbuddet er økonomisk bæredygtigt,
* tilbuddets økonomi giver mulighed for den fornødne kvalitet i tilbuddet i forhold til pris/målgruppe
* der er gennemsigtighed med tilbuddets økonomi.
Fysiske rammer
Det er socialtilsynets vurdering, at de fysiske rammer giver mulighed for, at borgerne kan trives og udfolde sig i overensstemmelse med deres ønsker og behov, idet der er plads til både privatliv og fælles aktiviteter.
Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddets fysiske rammer såvel inde som ude, er med til at understøtte indsatsens formål og indhold og borgernes udvikling og trivsel, samt at rammerne er hensigtsmæssige og velegnede i forhold til målgruppen.
Tilbuddets omgivelser, udformning, indretning og faciliteter tilgodeser såvel den enkelte borger som den samlede borgergruppes behov, og borgerne på tilbuddet inddrages i forbindelse med indretning af fælleslokaler, ligesom borgernes værelser/lejligheder bærer præg af den enkelte borgers stil og interesser.
Sundhed og trivsel
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet på bedste vis understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel.
Det vurderes, at tilbuddet besidder relevant viden, at indsatsen modsvarer målgruppens behov, og at der en respektfuld og varm omgangstone på tilbuddet, hvilket medvirker til at understøtte borgernes mentale sundhed.
Det er endvidere socialtilsynets vurdering, at borgere og eventuelle pårørende inddrages i videst muligt omfang i forhold til beslutninger på såvel individuelt som kollektivt niveau.
Tilbuddet understøtter og motiverer til , at borgerne indgår i såvel eksterne som interne fysiske aktiviteter, der kan være med til at højne og forbedre borgernes fysiske og mentale tilstand og sundhed. Dette motivationsarbejde foregår med skyldig hensyntagen til såvel borgernes aktuelle habitus som borgernes selvstændighed og integritet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet har fokus på, og procedurer for, forebyggelse og håndtering af såvel magtanvendelser som vold og overgreb, og det vurderes, at disse temaer har den fornødne bevågenhed på tilbuddet.