Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
01-11-2019
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for fortsat godkendelse jf. §§ 6 og 12-18 i lov om Socialtilsyn og dermed besidder den fornødne kvalitet der skal til for at sikre at borgerne ydes en indsats, der er i overensstemmelse med formålet med offentlige og private tilbud efter lov om social service.
Der er tale om et tilbud, der arbejder med flere målgrupper, med afsæt i de samme faglige tilgange og metoder i forhold til målgruppernes særlige behov. Målgrupperne spænder over et stort felt fra helt små børn til store teenagere og videre til familier. Socialtilsynet vurderer, at der I forhold til de forskellige afdelinger og målgrupper er differentieret kvalitet på tværs af de 7 temaer.
Det vurderes, at tilbuddet i middel grad arbejder målrettet og leverer den fornødne sammenhæng i kvaliteten og i indsatsen, indenfor de omhandlende temaer.
Tilbuddet har en kompetenceplan hvor alle medarbejderne deltager i en samlede kompetenceudvikling og uddannes i de faglige tilgange og metoder som tilbuddet benytter.
Det vurderes ligeledes, at tilbuddets nuværende indsats i middel til høj grad resulterer i udvikling og trivsel i alle målgrupperne. Der ses dog en differentiering af de forskellige afdelinger i forhold til trivslen, især i familieafdelingen, har der har været ytringer vedrørende manglende trivsel.
De metodiske tilgange er i middel grad velbeskrevne og der ses en overordnet køreplan for udførelsen af behandlingen af børn, unge og familier. Socialtilsynet vurderer, at de teoretiske principper er velbegrundede, men ikke er fuldt ud forankret i den daglige praksis. Der efterlyses således en ensartethed i dokumentationen af ex. udviklingssamtaler, samt tilgangen til familierne. Endvidere savnes en tydeligere beskrivelse/orientering til familierne, vedrørende de pædagogiske observationer, hvad kikkes der efter og hvad måles der på.
Tilbuddet har haft udfordringer i form af utilfredse familier, der har haft ophold i tilbuddet. Utilfredsheden omhandler blandt andet om manglende anerkendelse og respekt af familierne.
Socialtilsynet opfordrer tilbuddet til at have fokus på familiernes trivsel og oplevelser af opholdet og sikre at der ikke er tvivl om opholdets pædagogiske indsats og målopfyldning, særligt ved problemfyldte anbringelser.
Socialtilsynet har haft dialogmøde med tilbuddet hvor indholdet af klager og fremtidige tiltag blev gennemgået.
Tilbuddet har efter dialogmøde fremlagt en beskrivelse over et behandlingsforløb i tilbuddet, samt beskrivelse over fremtidige tiltag i tilbuddet, blandt andet i forhold til evaluering af og sammen med familierne, vedrørende deres behandlingsforløb.
Godkendelse
Det er socialtilsynets samlede vurdering, at tilbuddet lever op til den fornødne kvalitet i henhold til kvalitetsmodellen og således kan opretholde sin godkendelse jf. lov om social service § 5 med i alt 37 pladser.
Gul fløj (længerevarende ophold) 7 pladser 10-18 år § 66.stk.1.nr.5
Gul fløj 7 pladser 10-18 år § 66.stk.1.nr.5
Rød fløj 6 pladser 0-9 år § 66.stk.1.nr.5
Rød fløj familieafdelingen* 17 pladser §§ 66.stk.1.nr.5 og 107
*Rød Fløj, Familiebehandling: Max 7 familier bestående af max 7 voksne, SEL §107 og 10 børn §66.
Godkendelsen er gældende i forhold til de af Socialtilsyn Øst besigtigede lokaler på adressen: Holmegaardsvej 4, 4684 Holmegaard
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshuset i meget høj grad understøtter borgerne/børnene/de unge i at have et meningsfuldt indhold i hverdagen i form af beskæftigelse / uddannelse eller andet, tilpasset den enkelte borger.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad samarbejder med eksterne aktører og i meget høj grad prioriterer inklusion med det omgivende samfund.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad dokumenterer og følger op på borgernes mål i forhold til beskæftigelse og uddannelse eller andet indhold i hverdagen.
Selvstændighed og relationer
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshuset i høj grad har fokus på borgernes/børnenes/de unges selvstændighed.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge i middel grad støttes i deres relationer og sociale kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i middel grad inddrager og understøtter borgernes/børnenes/de unges deltagelse i lokalsamfundet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges kontakt til familie og netværk, under hensyn til individuelle ønsker, behov og forudsætninger.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshuset i middel grad formår at skabe sammenhæng mellem tilbuddets målsætning, målgruppe og metoder.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad redegør relevant for valgte metoder og tilgange, og tilgange og metoder ses i middel grad at være forankret i praksis.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge trives og udvikles i høj grad som resultat af tilbuddets metoder og tilgange.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddet i høj grad opstiller konkrete mål for de enkelte borgere og at disse i høj grad har sammenhæng til mål opstillet af visiterende kommune.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i middel grad benytter resultatdokumentation til at synliggøre og forbedre tilbuddets indsats.
I forbindelse med tilsynet har socialtilsynet haft særlig opmærksomhed på følgende: om der er tydelighed i det skrevne ord, eksempelvis i forhold til udviklingssamtaler og statusrapporter.
Organisation og ledelse
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshuset i middel grad har en kompetent og ansvarlig ledelse.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets organisering i høj grad er hensigtsmæssig og understøtter, at borgerne trives i tilbuddet.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i middel grad har fokus på tilbuddets strategiske udvikling.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i meget høj grad prioriterer relevant uddannede medarbejdere og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets ledelse i middel grad prioriterer tilgange og tiltag, der medvirker til trivsel hos medarbejderne.
I forbindelse med tilsynet har socialtilsynet haft særlig opmærksomhed på følgende: Der har været opmærksomhed på de divergerende udsagn fra familier, der opholder sig i tilbuddet og har opholdt sig i tilbuddet, vedrørende kvaliteten af tilbuddet.
Kompetencer
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshusets medarbejdere i meget høj grad har relevante faglige, relationelle og personlige kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad har strategisk fokus på udvikling og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at medarbejderne i middel grad møder borgerne med respekt for den enkeltes behov, forudsætninger og retssikkerhed.
I forbindelse med tilsynet har socialtilsynet haft særlig opmærksomhed på følgende: tilbuddets dialog med borgere, særligt familier i undersøgelsesforløbet.
Økonomi
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om tilbuddet, er der ikke noget der indikerer, at tilbuddet ikke er økonomisk bæredygtigt.
Socialtilsynet er ligeledes ikke i besiddelse af oplysninger der indikerer, at tilbuddets økonomi ikke giver mulighed for den fornødne kvalitet i forhold til prisen og målgruppen.
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om tilbuddet, er der ikke noget der indikerer, at tilbuddets økonomi ikke er gennemsigtig.
Fysiske rammer
Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer i høj grad understøtter formålet med tilbuddets indsats.
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshusets fysiske rammer i meget høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges trivsel og tryghed.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad tilgodeser borgernes/børnenes/de unges behov for både fællesskab og privatliv,
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets værelser / lejligheder, fællesarealer og faciliteter i høj grad fremtræder velholdte, hjemlige og velegnede til målgruppen.
Sundhed og trivsel
Socialtilsynet vurderer, at Holmegaardshuset i høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges fysiske og mentale sundhed og trivsel.
Socialtilsynet vurderer, at borgerne/børnene/de unge i middel grad trives i tilbuddet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i middel grad respekterer borgernes/børnenes/de unges selvstændighed, selvbestemmelsesret og integritet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad tilrettelægger dagligdagen med et hensyn til borgernes/børnenes/de unges ønsker og behov.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad forebygger, håndterer og dokumenterer magtanvendelser, vold og overgreb.
I forbindelse med tilsynet har socialtilsynet haft særlig opmærksomhed på følgende: At borgerne føler sig anerkendt og respekteret.