Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
27-04-2020
Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud
Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for fortsat godkendelse jf. §§ 6 og 12-18 i lov om Socialtilsyn og dermed besidder den fornødne kvalitet der skal til for at sikre at borgerne ydes en indsats, der er i overensstemmelse med formålet med offentlige og private tilbud efter lov om social service. Det vurderes, at tilbuddet i høj grad arbejder målrettet med at understøtte de unge i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse og Småskolen i Roskilde arbejder målrettet på at understøtte de unges udvikling af personlige og sociale kompetencer. Herudover har tilbuddet en klar målgruppebeskrivelse og relevante faglige tilgange og metoder. Det vurderes, at de unge er i fysisk og mental trivsel i tilbuddet og der foretages ikke magtanvendelser. Det vurderes, at tilbuddet efter en periode med øget personalegennemstrømning, nu har en vel forankret medarbejdergruppe med relevante kompetencer. Endvidere har tilbuddet fokus på kompetenceudvikling i forhold til tilbuddet målgruppe og deres problematikker.Det er socialtilsynets samlede vurdering, at tilbuddet lever op til den fornødne kvalitet i henhold til kvalitetsmodellen og således kan opretholde sin godkendelse jf. lov om social service til følgende:• 8 pladser efter § 66,1.5 og 107, således at 3 af pladserne efter § 66,1.5 kan benyttes til § 107. • Alderen for tilbuddets målgruppe er 14-22 år.• Målgruppen er unge i alderen 14-22 år med personlighedsforstyrrelse, adfærdsforstyrrelse, tilknytningsforstyrrelse, autismespektrumforstyrrelse, der er dømt til strafferetslig foranstaltning eller har oplevet omsorgssvigt. Tilbuddet er beliggende på adressen: Boserupvej 77, 4000 Roskilde.
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet Småskolen i Roskilde i meget høj grad understøtter borgerne i at have et meningsfuldt indhold i hverdagen i form af beskæftigelse / uddannelse / samværs- og aktivitetstilbud eller andet, tilpasset den enkelte borger.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad samarbejder aktivt med eksterne aktører.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad prioriterer de unges inklusion med det omgivende samfund.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad dokumenterer og følger op på borgernes mål i forhold til beskæftigelse / uddannelse / samværs- og aktivitetstilbud eller andet indhold i hverdagen.
Selvstændighed og relationer
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet Småskolen i Roskilde i meget høj grad har fokus på borgernes selvstændighed.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad støtter de unge i deres relationer og sociale kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad inddrager og understøtter de unges deltagelse i lokalsamfundet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad understøtter de unges kontakt til familie og netværk, under hensyn til individuelle ønsker, behov og forudsætninger.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsynet vurderer, at Småskolen i Roskilde i meget høj grad formår at skabe sammenhæng mellem målsætning, målgruppe og metoder.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad redegør relevant for valgte metoder og tilgange,
Socialtilsynet vurderer, at tilgange og metoder i meget høj grad er forankret i praksis.
Socialtilsynet vurderer, at de unge i høj grad trives og udvikles som resultat af tilbuddets metoder og tilgange.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddet i meget høj grad opstiller konkrete mål for de enkelte borgere, dokumenterer og følger op herpå.
Socialtilsynet vurderer, at de unges mål i høj grad har sammenhæng til mål opstillet af visiterende kommune.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad benytter resultatdokumentation til at synliggøre og forbedre tilbuddets indsats.
Organisation og ledelse
Socialtilsynet vurderer, at Småskolen i Roskilde i meget høj grad har en kompetent og ansvarlig ledelse.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets organisering i meget høj grad er hensigtsmæssig og understøtter, at borgerne trives i tilbuddet.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i meget høj grad har fokus på tilbuddets strategiske udvikling.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i meget høj grad prioriterer relevant uddannede medarbejdere og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at ledelsen i høj grad prioriterer tilgange og tiltag, der medvirker til trivsel for medarbejderne.
Kompetencer
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet Småskolen i Roskildes medarbejdere i høj grad har relevante faglige, relationelle og personlige kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i høj grad har strategisk fokus på udvikling og vedligeholdelse af medarbejdernes kompetencer.
Socialtilsynet vurderer, at medarbejderne i meget høj grad møder borgerne med respekt for den enkeltes behov, forudsætninger og retssikkerhed.
Økonomi
Ud fra de oplysninger, som socialtilsynet er i besiddelse af om tilbuddet, er er vurderes det:
at tilbuddet har en sårbar økonomi, men der er lagt en reetableringsplan som tilbuddet løbende følger op på.
at der er endvidere en meget positivt belægningsgrad som bidrager til at tilbuddets økonomi giver væsentligt forbedrede muligheder nu og fremadrettet.
at tilbuddets økonomi giver mulighed for den fornødne kvalitet i forhold til prisen og målgruppen
at tilbuddet fremstår generelt gennemskueligt.
Fysiske rammer
Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer i Småskolen i Roskilde i høj grad understøtter formålet med tilbuddets indsats og er velegnede til målgruppen.
Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer i høj grad understøtter borgernes/børnenes/de unges trivsel og tryghed.
Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer i meget høj grad tilgodeser de unges behov for både fællesskab og privatliv,
Socialtilsynet vurderer, at værelser, fællesarealer og faciliteter i høj høj grad fremtræder velholdte og hjemlige
Sundhed og trivsel
Socialtilsynet vurderer samlet, at tilbuddet Småskolen i Roskilde i meget høj grad understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed og generelle trivsel, med forståelse for og med udgangspunkt i den enkelte borgers fysiske og psykiske forudsætninger. Socialtilsynet vurderer desuden, at tilbuddet i meget høj grad respekterer borgernes selvstændighed, selvbestemmelsesret og integritet. Socialtilsynet vurderer ligeledes, at tilbuddet i meget høj grad inddrager borgerne i beslutninger, der vedrører borgernes liv, og at tilbuddet i meget høj grad tilrettelægger dagligdagen med et hensyn til borgernes ønsker og behov. Det er socialtilsynets vurdering, at borgerne i meget høj grad trives i tilbuddet. Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet i meget høj grad samarbejder med sundhedssystemet, med henblik på at hjælpe borgeren med helbredsudfordringer. Socialtilsynet vurderer endvidere, at tilbuddet i meget høj grad forbygger, håndterer og dokumenterer magtanvendelser, vold og overgreb.