Kerneopgaven løses ud fra en neuropædagogisk samt den rehabiliterende tilgang, som er vores referenceramme i mødet med borgeren.
Via neuropædagogik får vi en viden om, hvad der ligger til grund for borgerens grundlæggende handlinger og ved at have denne viden kan vi støtte borgeren fremadrettet med forskellige pædagogiske tiltag – set ud fra den enkeltes behov.
Vi kan gennem den neuropædagogiske samt den rehabiliterende tilgang finde frem til borgerens zone for nærmeste udviklingstrin og dermed sætte ind der, hvor borgeren kan mestre sit liv helt eller delvist.
Center for Job og Uddannelse har fokus på, hvordan borgeren oplever brugerinddragelsen i rehabilitering som læring gennem sociale fællesskaber og inddragelse af fokus på sundhed og mestring af eget liv,
I samarbejde med borgeren arbejdes der systematisk med borgerens kompetencer og ressourcer.
Gennem løbende udredning og dialog med borgeren sættes der fokus på en systematisk afdækning af borgerens ressourcer gennem Center for Job og Uddannelses kompetenceudviklingsskema/jobafklaringskema, som tager afsæt i følgende udviklingspunkter:
Koncentration
Fremmøde og stabilitet
Arbejdskvalitet
Praktisk sans og håndelag
Selvstændighed
Personlig fremtræden
Kommunikation og forståelse af instruktion