Seneste tilsynsstatus
Godkendt
Tilsynet vedrører
Driftsorienteret tilsyn med et tilbud
Publiceret den
28-02-2018
Konklusionen på de enkelte temaer i kvalitetsmodellen
Uddannelse og beskæftigelse
Temaet er overført uændret fra tidligere tilsynsrapport, idet behandling på indikator- og kriterier niveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet støtter borgerne i, at udnytte deres fulde potentiale, i forhold til deltagelse i aktivitets/beskæftigelsestilbud.
Borgerne er i beskæftigelsestilbud og der opstilles mål for understøttelse af borgernes beskæftigelse, i det omfang som borgenre har behov for det.
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet i høj grad understøtter borgerne i, at udnytte deres fulde potentiale i forhold til aktivitet og beskæftigelse.
Selvstændighed og relationer
Temaet er overført uændret fra tidligere tilsynsrapport, idet behandling på indikator- og kriterier niveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet understøtter at borgerne i at indgå i selvvalgte sociale relationer og lever et liv så vidt muligt i overensstemmelse med egne ønsker og behov.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddet sikrer og understøtter borgerne i aktiv deltagelse i sociale aktiviteter og fællesskaber, og at borgerne opnår de sociale kompetencer en sådan deltagelse kræver.
Tilbuddets indsats og aktiviteter, vurderes delvist rettet mod dette mål og de afspejler sig i hverdagen på tilbuddet, de aktiviteter borgerne tilbydes samt den måde medarbejderne arbejder med borgerne samt den åbenhed og involvering tilbuddet har mod lokalsamfundet.
Socialtilsynet vurderer at tilbuddet understøtter borgernes kontakt til og samvær med familie og netværk.
Målgruppe, metode og resultater
Socialtilsyn Syd vurderer, at Nørregadehus 73-75 har et klart formål med indsatserne i tilbuddet og at valgte metoder medvirker til, at sikre borgernes trivsel og skaber den ønskede udvikling for borgerne.
Målgruppen er borgere med varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Flere af borgerne har desuden tillægsdiagnoser i form af bl.a. autisme eller anden psykisk sygdom.
Tilbuddet kan redegøre for deres målsætning og de metoder og tilgange som anvendes i tilbuddet. Tilbuddet samarbejder med en række eksterne samarbejdspartnere for understøttelse af borgernes indsatsmål og generelle trivsel.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet kan dokumentere positive resultat for borgerne, idet tilbuddet på relevant vis arbejder med resultatdokumentation og kan sandsynliggøre, at de med deres indsatser, opnår en forventet og positiv effekt.
Organisation og ledelse
Temaet er overført uændret fra tidligere tilsynsrapport, idet behandling på indikator- og kriterier niveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at ledelsesgruppen samlet set har relevant uddannelse og erfaring til at lede tilbuddet, på en faglig kompetent måde.
Det er tilsynets vurdering, de forskellige faggrupper, der er repræsenteret i hverdagen, danner grundlag for at imødekomme borgerens forskellige behov for støtte. Derudover skønnes det dog, at tilbuddet kan styrke den sundhedsfaglige dimension, ved at styrke de interne sundhedsfaglige kompetencer og/eller i forhold til de eksterne sundhedsfaglige samarbejdspartnere.
Det er tilsynets vurdering, at den sparring der finder sted i hverdagen er god, og anvendes som et redskab i hverdagen.
Socialtilsynet vurderer dog, at tilbuddet med fordel kan have øget fokus på kontinuerlig ekstern supervision.
Kompetencer
Socialtilsyn Syd vurderer, at medarbejderne samlet set besidder de faglige, relationelle og personlige kompetencer set i forhold til tilbuddets målgruppe, målsætninger, metoder og borgernes specifikke og aktuelle behov.
Det vurderes, at tilbuddet har et strategisk fokus på, hvorledes medarbejdernes kompetencer sikres på både kort og lang sigt ift. den samlede faglige kompetenceudvikling i tilbuddet og ift. Vejen Kommune.
Socialtilsynet vurderer ligeledes, at tilbuddet arbejder målrettet med analysen af borgernes brug og behov for understøttende kommunikation, i form af billede materiale, tablet og Tegn til Tale. Derudover er der iværksat initiativer i hverdagen som understøtter borgernes kommunikationsmuligheder.
Fysiske rammer
Temaet er overført uændret fra tidligere tilsynsrapport, idet behandling på indikator- og kriterier niveau ikke har været nødvendig for en vurdering af tilbuddets samlede kvalitet.
Socialtilsyn Syd vurderer, at de fysiske rammer i høj grad tilgodeser borgerens trivsel og udvikling.
Det vurderes, at tilbuddets omgivelser, indretning faciliteter og stand understøtter målgruppens behov og formålet med indsatsen.
Borgernes lejligheder er alle handicapvenlige to rums boliger med eget bad og køkkenniche.
Borgerne har adgang til fælles arealerne der rummer fælles køkken og stuer med afskærmningsmuligheder, som kan anvendes efter behov. Borgerne har endvidere egen terrasse/altan i forbindelse med deres bolig.
Der er ligeledes en elevator, der kan anvendes mellem stueetage og 1. salen.
Tilbuddets fælles udendørs arealer udgør en lukket terrasse og have, indeholdende havemøbler og en sansehave som er under fortsat etablering.
Samlet set vurderes det, at de fysiske rammer understøtter borgernes mulighed for at indgå i sociale sammenhænge og mulighed for, at trække sig til egne lejligheder.
Sundhed og trivsel
Socialtilsyn Syd vurderer, at tilbuddet overordnet understøtter borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel.
Det vurderes, at tilbuddet besidder relevant viden og indsatser modsvarer målgruppens samlede behov. Tilbuddet respekterer overordnet borgernes værdighed, autonomi og integritet.
I hverdagen sikres borgernes medinddragelse samt selv- og medbestemmelse ift. beslutninger der vedrører dem selv samt hverdagen i tilbuddet.
Det vurderes, at tilbuddets pædagogiske indsats understøtter, at magtanvendelser så vidt muligt undgås.
Det konstateres, at tilbuddet har fokus på magtbegrebet, magtanvendelse, indberetning af magtanvendelser og håndtering af eventuelle magtanvendelser ved dokumentation og evaluering med henblik på løbende læring og forbedring af indsatser.
Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet forebygger vold og overgreb, idet det vurderes at tilbuddets medarbejdere har relevant viden om forebyggelse af vold og overgreb set i forhold til målgruppen. Det vurderes endvidere at tilbuddet kan handle hensigtsmæssigt ved bekymring, mistanke eller ved viden om overgreb.